Pečuje žena o svou vaginu více, pokud je sama se sebou spokojená?

Když miluji sama sebe, miluji i celý svět. To je lekce, která by se měla vyučovat už od dětství.

Měli bychom si přiznat, že se děti ve škole pravidelně účastní osmihodinové hry o to, „kdo najde větší chybu“. Často jsou kárány za spoustu věcí, trestány za pobíhání kolem, za mluvení, za to, že jedí moc pomalu nebo naopak moc rychle. Dost brzy si tedy zvyknou všude hledat chyby. Tahle hra neskončí, ani když se z malých dívek stávají mladé ženy: „Nečeš si ty vlasy takhle, nenos tyhle šaty.“ To všechno vede k jediné věci. Dívky, a později ženy, zpozorní ohledně své vaginy, jen pokud na ní najdou chybu nebo pokud je s ní něco v nepořádku.

1.jpg

Odborník Idelyn poznamenává: „Pokud nebudete svému tělu věnovat dostatek pozornosti, ponesete následky. Pokud o sebe však pečovat budete, důsledky zaznamenáte také. Budou ale pozitivní.“

Jak můžeme dosáhnout vyrovnaného života?

Místo abychom se soustředili na chyby a nedostatky, měli bychom se soustředit na lásku, alespoň doma. Své dceři byste měla říct, že je stvořena k tomu, aby byla spokojená a milovaná. Jako dospělá žena by proto měla být dostatečně sebevědomá a také hrdá na to, jak žije.

Ženy by si neměly neustále stěžovat svým kamarádkám, ale spíš se soustředit na to, proč se cítí dobře, proč jsou spokojené se svým životem. Měly by raději zaměřit svou pozornost na to, na co jsou pyšné. Je důležité pochopit, že dokonce i v milujícím prostředí bude člověk šťastný jedině tehdy, když bude zdravá nejen jeho duše, ale i tělo.

Péče o tělo je totiž nedílnou součástí života. Jedná se o sprchování, čištění zubů, mytí vlasů, užívání hydratačního krému, nanášení make-upu a všechny ostatní ženské denní rituály. Do této rutiny se vyplatí zahrnout i péči o ty „neviditelné“ části těla. Ženy se o ně starají během menstruace, měly by to ale dělat, i když zrovna nekrvácejí.

Vedle osobní hygieny jsou nezbytné i preventivní návštěvy lékaře. Na pravidelné prohlídky byste měla docházet ke svému praktickému lékaři, zubaři i gynekologovi. Jejich uklidňující odpovědi ovlivní i vaše duševní zdraví a sebevědomí. Pokud jsou ženy zdravé tělem i duší, mnohem snadněji najdou i spokojený vztah. Pokud jste zdravé a znáte své tělo, i vaše šance na harmonický a vyvážený sexuální život se zvýší.

 

Rada odborníka

Vyplatí se svědomitě pečovat o svou životní rovnováhu, pečovat o své tělo i duši. Když nemůžete jít na cvičení kvůli těžkému týdnu v práci, vynahraďte si to v dalším týdnu. Pokud se vám konečně s měsíčním zpožděním povedlo navštívit gynekologa, domluvte si tam rovnou příští schůzku, aby se to už neopakovalo.

Váš Idelyn Expert

Pět příběhů o vagině, které si my ženy nikdy neříkáme

Pět příběhů o vagině, které si my ženy nikdy neříkáme

Na celém světě existuje jen jedno správné označení ženského pohlavního orgánu, a tím slovem je „vagina“, což je z latiny přejatý výraz označující pochvu. Vagina je lékařský pojem vážného tónu, nicméně všechna jeho synonyma zní buď infantilně, nebo dokonce vulgárně. Máme tendenci se tomuto slovu vyhýbat, ačkoli je to téma běžného života a zaslouží si, abychom o něm mluvili otevřeněji.

Čtěte více
Myslíte si, že víte o vaginálních infekcích vše? Zamyslete se znovu!

Myslíte si, že víte o vaginálních infekcích vše? Zamyslete se znovu!

Fakta a mýty o vaginálních infekcích

Mnoho z nás možná překvapí, že až dvě třetiny žen ve střední a východní Evropě se setkaly s vaginální infekcí alespoň jedenkrát za život, zatímco ve Spojených státech tomu tak je u 75 % žen. To vše potvrdily výsledky spotřebitelského výzkumu pro Idelyn Beliema®. Ještě více šokující ovšem je, že většina žen netuší nic o samotných příčinách vaginální infekce, ani o způsobu, jak se jí vyhnout, nehledě na mýty spojované s tímto tématem. Společně s naším gynekologem se proto pokusíme vyjasnit několik mýtů o vaginálních infekcích.

Čtěte více
Nebojte se mluvit!

Nebojte se mluvit!

Naše slovní zásoba je definována naším vztahem k vagině. Proč nemáme přijatelné označení pro vaginu? Náš odborník je toho názoru, že slovní zásoba je definována naším vztahem k vlastním genitáliím. 

Čtěte více