Milujete se a jste spokojená sama se sebou?

Existují dva typy žen. Některé usilují o život, v němž naplní očekávání druhých, a nevěnují přitom pozornost svým vlastním potřebám, což je v dlouhodobém výhledu jednou zničí. Dále jsou ženy, které dřou, aby dosáhly určité úrovně sebepoznání a sebepřijetí. Dělají všechno pro to, aby kromě toho, že jsou pečujícími partnerkami a matkami, rozvíjely pokud možno i samy sebe. To poslední se čas od času nepodaří, nicméně je alespoň snazší znovu začínat, když víte, že se chcete věnovat i sama sobě a být spokojená. Který z těchto dvou typů byste chtěla být vy?

1.jpg

 

Moderní žena v naší společnosti má ve svém životě určitý počet možností. Může se sama rozhodnout, jestli se chce vdát a založit rodinu, nebo naplnit své sny jiným způsobem. Taková svoboda jde ruku v ruce s řadou očekávání, a tak je důležité mít jasnou představu o tom, co vás opravdu činí šťastnou. Nezapomeňte! Bez ohledu na to, pro co se rozhodnete, ostatním uděláte radost, jen pokud budete s vlastním životem spokojená.

Nehledě na vaše životní rozhodnutí, vždy je podstatné najít si čas na péči o vlastní duševní i fyzické zdraví. Nemá smysl pobíhat v nepohodlném, upnutém, ale hlavně sexy oblečku, držet drastické diety a cvičit jako blázen, jen abyste vypadala fit. Nemá smysl pracovat celé dny a noci za ostatní, a to jak v kanceláři, tak doma. Měla byste najít svou životní rovnováhu, právě tak budete moci rozpoznat své vlastní potřeby.

Bez ohledu na to, jak moc milujete svou rodinu nebo práci, až se budete rozhodovat o svém životním stylu, myslete na své vlastní zdraví a na to, abyste se cítila dobře. Může to znít sobecky, jste-li trojnásobnou matkou, ale věřte mi, vaše děti budou mnohem šťastnější, pokud budete vyrovnaná, klidná osobnost s prací nebo zájmy, které si užíváte a které vás nestresují. Není nutné se obětovat. Silná žena ví, že nemá smysl být uhoněná a vystresovaná, protože to jenom zničí všechny kolem, včetně jí samotné. Fungující vztah a soužití jsou postaveny na sdílených hodnotách a úlohách, nikoliv na vykořisťování slabších povah, ani sama sebe ... Základem je mluvit o svých potřebách, když se, jako královna svého domova, staráte o své blízké.

Čas od času byste se měla podívat do zrcadla a sama sebe se zeptat. Jsi spokojená se svým tělem, včetně svých intimních partií? Máš ráda i svou vaginu, která je jedinečná? Dáváš na ni pozor a staráš se o ni? Jdeš k doktorovi, jakmile zaregistruješ něco neobvyklého? Jsi v případě nemoci nebo problému psychicky připravená začít co nejdřív s léčbou a bojovat o přežití? Jsi vyrovnaná se svou sexuální orientací a chutěmi? Vaše šance vést zdravý život v dlouhodobém měřítku jsou rozhodně vyšší, jste-li vyrovnaná, silná žena. Taková, která má nejen pozitivní představu o sobě samé, ale také dostatek času a peněz na to, aby se měla ještě lépe.

Ze všech sil se snažím, abych takovou ženou byla. Takovou, která je schopná udělat to pro sebe a své blízké. Není to vždycky jednoduché, ale všechny mé triumfy mě přesvědčují o tom, že se to vyplatí. Jak se ohledně toho všeho cítíte vy?

Tagy:
Život ženy
Pět příběhů o vagině, které si my ženy nikdy neříkáme

Pět příběhů o vagině, které si my ženy nikdy neříkáme

Na celém světě existuje jen jedno správné označení ženského pohlavního orgánu, a tím slovem je „vagina“, což je z latiny přejatý výraz označující pochvu. Vagina je lékařský pojem vážného tónu, nicméně všechna jeho synonyma zní buď infantilně, nebo dokonce vulgárně. Máme tendenci se tomuto slovu vyhýbat, ačkoli je to téma běžného života a zaslouží si, abychom o něm mluvili otevřeněji.

Čtěte více
Myslíte si, že víte o vaginálních infekcích vše? Zamyslete se znovu!

Myslíte si, že víte o vaginálních infekcích vše? Zamyslete se znovu!

Fakta a mýty o vaginálních infekcích

Mnoho z nás možná překvapí, že až dvě třetiny žen ve střední a východní Evropě se setkaly s vaginální infekcí alespoň jedenkrát za život, zatímco ve Spojených státech tomu tak je u 75 % žen. To vše potvrdily výsledky spotřebitelského výzkumu pro Idelyn Beliema®. Ještě více šokující ovšem je, že většina žen netuší nic o samotných příčinách vaginální infekce, ani o způsobu, jak se jí vyhnout, nehledě na mýty spojované s tímto tématem. Společně s naším gynekologem se proto pokusíme vyjasnit několik mýtů o vaginálních infekcích.

Čtěte více
Nebojte se mluvit!

Nebojte se mluvit!

Naše slovní zásoba je definována naším vztahem k vagině. Proč nemáme přijatelné označení pro vaginu? Náš odborník je toho názoru, že slovní zásoba je definována naším vztahem k vlastním genitáliím. 

Čtěte více