Milujte svoji vaginu a ona bude milovat vás

Toužíte po dokonalé vagině? Přijměte svou ženskost takovou, jaká je, a žijte déle místo toho, abyste se litovala!

1.jpg

 

Najděte si pár minut, podívejte se na některou z ženských internetových poraden a připravte se na pořádný šok. „Bojím se, že je moje vagina moc ošklivá.“ „Jedna strana je větší než ta druhá. Co na to řekne můj nový přítel?“ „Ve škole mi řekli, že smrdí jako ryba. Od té doby se před ostatními nerada svlékám.

Stále více žen je nespokojeno se svou vaginou. To je ale obrovská chyba. Jak si můžete užívat sex, když máte strach, že se partnerovi nebudou líbit vaše intimní partie? A jak se můžete považovat za atraktivní ženu, když se dole sama sobě nelíbíte?

 

Mohou za to erotické filmy?

Moc dobře víme, že není jednoduché splnit požadavky moderního světa. Jen se zamyslete nad pornofilmy. Viděly jste snad někdy neoholenou dospělou herečku se skvrnami na vagině? Samozřejmě, že ne. Kvůli nerealistickým očekáváním se mnoho žen nedokáže smířit s faktem, že filmy mají ke skutečnosti často hodně daleko. Možná s tím nebudete souhlasit, ale strávily jste někdy před schůzkou hodinu v koupelně, jen aby bylo všechno perfektní? Pravděpodobně ano.

 

Nestyďte se za svou vaginu!

Tento fenomén je celkem nový, ale rozšířený. Některé ženy se stydí za svou vaginu. Dnešní společnost vede ženy k tomu, aby věřily, že budou chtěné, jen pokud budou jejich ženské partie dokonalé. Pravdou ale je, že dokonalá vagina neexistuje. Jsou větší, menší, světlejší, tmavší, asymetrické, a někdy dokonce skvrnité. A víte co? To vůbec není problém. Problém začíná ve chvíli, kdy nejste schopná přijmout své vlastní tělo. Pokud nemáte dostatečné sebevědomí, může být v sázce i váš život.

 

Více sexu, delší život

Před pár lety jedna americká studie odhalila, že ženy, které jsou spokojeny se svou vaginou, mají nejenom více sexu, ale také častěji navštěvují gynekologa. Účastnice výzkumu měly říkat ano nebo ne na tvrzení jako: „myslím si, že moje vagina hezky voní“ nebo „moje vagina je krásná“. Podle svých odpovědí byly následně označeny za „spokojené“ nebo „nespokojené“.  

Vědce pochopitelně nepřekvapilo, že sebevědomější ženy se před svými partnery spíš svlékly a častěji se se svým partnerem milovaly. Zajímavým zjištěním ale bylo, že chodí také častěji ke gynekologovi. Znamená to, že ženy, které jsou spokojené s vlastní vaginou, se více starají o své zdraví, což může dokonce zachránit jejich život. Ponaučení: milujte svou vaginu, pozitivně to ovlivní vaše zdraví i život jako takový.

Tagy:
Život ženy
Pět příběhů o vagině, které si my ženy nikdy neříkáme

Pět příběhů o vagině, které si my ženy nikdy neříkáme

Na celém světě existuje jen jedno správné označení ženského pohlavního orgánu, a tím slovem je „vagina“, což je z latiny přejatý výraz označující pochvu. Vagina je lékařský pojem vážného tónu, nicméně všechna jeho synonyma zní buď infantilně, nebo dokonce vulgárně. Máme tendenci se tomuto slovu vyhýbat, ačkoli je to téma běžného života a zaslouží si, abychom o něm mluvili otevřeněji.

Čtěte více
Myslíte si, že víte o vaginálních infekcích vše? Zamyslete se znovu!

Myslíte si, že víte o vaginálních infekcích vše? Zamyslete se znovu!

Fakta a mýty o vaginálních infekcích

Mnoho z nás možná překvapí, že až dvě třetiny žen ve střední a východní Evropě se setkaly s vaginální infekcí alespoň jedenkrát za život, zatímco ve Spojených státech tomu tak je u 75 % žen. To vše potvrdily výsledky spotřebitelského výzkumu pro Idelyn Beliema®. Ještě více šokující ovšem je, že většina žen netuší nic o samotných příčinách vaginální infekce, ani o způsobu, jak se jí vyhnout, nehledě na mýty spojované s tímto tématem. Společně s naším gynekologem se proto pokusíme vyjasnit několik mýtů o vaginálních infekcích.

Čtěte více
Nebojte se mluvit!

Nebojte se mluvit!

Naše slovní zásoba je definována naším vztahem k vagině. Proč nemáme přijatelné označení pro vaginu? Náš odborník je toho názoru, že slovní zásoba je definována naším vztahem k vlastním genitáliím. 

Čtěte více